سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بشارت حق

عاشقانه می گویم؛ این عشق الهی است..

 

 

چرا شیعه جعفری؟!..

شهادت امام صادق علیه السلام

ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام صادق علیه السلام برای ما که اسم شیعه رومون هست بهانه خوبیه که بیشتر ایشون رو بشناسیم.

آره اگه واقعا شیعه بودیم تا الان حتما زندگی رئیس مذهب شیعه رو حفظ حفظ بودیم.. و درس می گرفتیم.
حداقل مثل تمام شیعیانی که اون زمان با هزار بدبختی خودشون رو به حضرت صادق علیه السلام می رسوندن تا به جواب سوالاتشون برسن و از روش زندگی و سیره ایشون اطلاع پیدا کنن و اینجوری خودشون رو به اون حضرت نزدیک تر کنند.

ما چیکار کردیم برای نزدیک شدن به روش و سیره ایشون؟
همینکه در هیئات عزاداری رفتیم و اشک ریختیم و سینه زدیم بسه؟
یا باید شیعه امام صادق بودن توی زندگی مون دیده بشه و هر کی ببینه بفهمه که ما شیعه امام صادق علیه السلام هستیم.


یه داستان کوچیک:

هشام از یاران امام صادق علیه السلام بود که یه بار داشت با شخصی مناظره می کرد و توی مناظره ظاهرا کمی برآشفته شد. اون شخصی که با هشام مناظره می کرد گفت: هشام مولای تو {امام صادق علیه السلام} با ما اینگونه که تو سخن می گویی سخن نمی گوید ایشان حرف ما را کاملا گوش می دهد و با متانت و آرامی با ما استدلال می کند...
که بعد از این هشام خدمت امام صادق علیه السلام می رسن و داستان رو نقل می کنند و امام هم راه و روش مناظره و مسائل علمی مورد نیاز ایشون رو بهشون یاد می دن..

این نشون میده که ما که منتسب به ائمه هستیم و شیعه باید خیلی حواسمون جمع باشه که درست رفتار کنیم! و سیره زندگانی مون شبیه ائمه باشه.
مهمترین نکته ای که الان به نظرم می رسه اینه که بدونیم چرا گفته میشه "شیعه جعفری"! برای اینکه به جواب برسیم خلاصه جامعی از زندگی امام صادق علیه السلام رو براتون آماده کردم که می دونم اونقدر براتون اهمیت داره که حداقل این خلاصه رو از امامون بدونیم: البته در ادامه مطلب..

 

خلاصه ای از زندگانی امام صادق علیه السلام:

ششمین پـیشواى شیعیان در هفدهم ربیع الاوّل ، سال 83 ه‍. ق در مدینه متولد شد. نام مبارکش (جعفر) کنیه اش (ابوعبدالله ) و مشهورترین لقبش (صادق ) است . وى از سوى پیامبر(ص ) صادق نامیده شد تااز جعفر فرزند امام هادى (ع ) معروف به (جعفر کذّاب ) باز شناخته شود.
پـدر آن گـرامى ، امام باقر(ع ) و مادرش ، بانوى پرهیزکار وشایسته اى به نام (ام فروه ) دختر قاسم بن محمد بن ابوبکر است .
امام صادق (ع ) قامتى متوسط و چـهره اى جذاب و زیبا داشت و داراى موى مشکى مجعّد بود. آن حضرت ، حدود 31 سال از زندگـى خود را درکنار پـدر وجدش سـپـرى کرد که متاءسفانه فعّالیتهاى او در این دوره در صفحات تاریخ به طور گسترده منعکس نشده است .
پـیشواى ششم حدود نوزده سال از حیات خود را در کنار پدر بزرگوارش سپرى کرد و در طول این مدت همواره یار و حامى آن حضرت بود؛ حتى به هنگام سفر نیز او را همراهى مى کرد.
امام صادق (ع ) چون جدّش رسول خدا(ص )مظهر(خلق عظیم ) و وجود مبارکش مجمع فضائل و مکارم اخلاقى بود. او در بندگـى خدا یگانه عصر خود بود. اعتراف شخصیتهاى برجسته معاصر آن حضرت ، در این زمینه گواه این حقیقت است .
پـیشواى ششم (ع ): ـ در زهد و بى علاقگى نسبت به دنیا مقامى والا داشت . در زیر لباسهایش پـیراهنى زبر مى پـوشید و در این کار به پـدران بزرگوارش تاءسّى مى کرد. در عین حال به آراستگى ظاهرى و جلوه بیرونى خود مقید بود و با این روش ، بر پندار غلط و منحرف صوفیان خط بطلان مى کشید.
ـ سرچشمه جود و بخشش بود و به صورت آشکار و پنهان به نیازمندان کمک مى کرد.
ـ چون جدّش رسول خدا(ص ) نسبت به امّت اسلامى دلسوز بود و در هیچ شرایطى ستم و اجحاف نسبت به آنان را روا نمى دانست .

امام صادق (ع ) در ذیحجه سال 114 هجرى عهده دار منصب امامت شد. برترى آن حضرت در علم و دانش بر تمامى مردم زمان خود و نیز تصریحات رسول خدا(ص ) و امام باقر(ع ) بر امامت آن حضرت پـس از پـدر بزرگـوارش از جمله دلائل اثبات امامت آن گرامى است .
دوران امامت پـیشواى ششم (ع ) از نظر سیاسى و فرهنگى از موقعیت و حساسیّت ویژه اى برخوردار بود.
از نظر سیاسى ـ اجتماعى ، با فراز و نشیبها و تحولات سیاسى مهمّى رو به رو بود که درهم پیچیده شدن طومار حکومت امویان و روى کارآمدن عباسیان از مهمترین آنها به شمار مى رود.
دستـگـاه خلافت اسلامى در این دوران به دلیل درپیش گرفتن سیاستهاى ضد اسلامى و ضد مردمى و نیز بى کفایتى و قدرت طلبى حاکمان آن ، دچار بى ثباتى ، ضعف واز هم پاشیدگى شده ، شورشها و قیامهاى مردمى را در پى داشت .
بعضى از این قیامها و شورشها عبارت است از:الف ـ علیه حکمرانان اموى ؛ شورش حارث بن سریج ، قیام مردم آفریقا، قیام زیدبن على و فرزندش یحیى و نهضت عبدالله بن معاویه . ب ـ علیه حکمرانان عباسى ؛ شورش مردم جزیره ، شورش مردم موصل ، قیام محمّد بن عبدالله بن حسن و برادرش ‍ ابراهیم .

از نظر فرهنگى نیز دوران تحول فکرى و پیدایش فرقه ها و گروههاى گوناگون اعتقادى بود. دروازه هاى اسلام در این دوره بیش از پـیش بر روى فرهنگهاى بیگانه گشوده شد و مسلمانان با افکار و عقاید دیگران آشنا شدند. این آشنایى آثار مثبت و منفى زیادى بر فرهنگ جامعه اسلامى بر جاى نهاد.
دوران امامت امام صادق (ع ) را مى توان دوران جنـگ عقاید نامید. در این دوران گروههاى مختلف فکرى مانند: کسانّیه ، زیدیّه ، غلات ، خوارج ، دهریّه ، مرجئه ، معتزله و ... به فعالیت مشغول بودند و هر گروه داراى مرام و تشکیلات مستقلى بود که به اسم صاحب آن شناخته مى شد.
امام صادق (ع ) از اوضاع آشفته دستـگـاه خلافت اموى استفاده و برنامه اصلاحى و نهضت فرهنگى خود را آغاز کرد. آن حضرت براى حسن انجام رسالت الهى خود دو خط مشى کلّى اتخاذ کرد: کناره گیرى از مناقشات سیاسى و بهره گیرى از پوشش تقیّه .

برجسته ترین فراز دعوت امام صادق (ع ) دعوت به امامت و پاسدارى از آن بود. این مرحله از مبارزه امام (ع ) دو بعد داشت :
1 ـ بعد نفى امامت حکمرانان معاصر خود: امام (ع ) در این راستا به شیوه هاى گوناگون ، موضع باطل و ضد اسلامى خلفا و کارگزاران آنان را گوشزد و بابازداشتن پیروان خود از مساعدت ایشان و مراجعه به محاکم قضایى آنان ، مشروعیّت دستگاه خلافت را نفى مى کرد.
2 ـ بعد اثبات امامت خود: پیشواى صادق (ع ) در این بعد، خود را جانشین پیامبر(ص ) پیشواى امّت و صاحب اصلى حکومت مى دانست . این بعد از تلاش امام (ع ) متناسب با شرایط سیاسى جامعه و نیز موقعیّت و نیاز مخاطبان به شیوه هاى مختلف ، انجام مى گرفت . گاهى در حضور خلفا و طاغوتهاى زمان ، برخى اوقات در برابر توده مردم و زمانى در برابر افراد به طور خصوصى .

 
از جمله فعّالیتهاى مهمّ علمى ـ فرهنگى امام صادق (ع ) تاءسیس دانشگاه بزرگ جعفرى است . عوامل گوناگونى درپیدایش و گسترش این دانشگاه نقش داشتند که مهمترین آنها عبارت بود از:

1 ـ تلاشهاى دو امام پیش ازآن حضرت : امام سجّاد و امام باقر علیهماالسّلام .

2 ـ آزادى نشر اندیشه هاى گوناگون در دوران امامت آن حضرت .

3 ـ اختلاف و کشمکشهاى دولتمردان بر سرقدرت .

دانشـگـاه جعفرى دستاوردهاى ارزشمندى داشت که تربیت گروه زیادى از افراد مستعد در رشته هاى مختلف علمى از جمله آنهاست .

دانشجویان مکتب جعفرى که تعدادشان بالغ بر چهار هزار نفر مى شد در رشد و تعالى معنوى و یافته هاى علمى و نیز مبارزه با مسلکهاى فکرى و سیاسى منحرف و پاسدارى از مکتب تشیع ، گامهاى ارزنده اى برداشته و منشاء خدمات ارزشمندى شدند.

میزان بهره گـیرى شاگـردان از محضر امام صادق (ص ) بستگى به مقدار آمادگى روحى و ظرفیت ایشان داشت . بعضى مثل ابوحنیفه ، مالک بن انس و دیگر علماى عامّه از محضر امام تنها بهره علمى بردند. برخى دیگر که اکثریت را تشکیل مى دادند، بهره هاى معنوى و تربیتى را نیز شامل حال خود کردند. گـروه سوّم افرادى بودند که علاوه بر این مراحل ، در شمار خواص یاران آن حضرت قرار گرفتند و از ارکان تشیع و استوانه هاى علمى و رفتارى مکتب جعفرى بشمار مى آیند. اینان با زبان و قلمشان جبهه حق را یارى کردند و با آثار ارزشمند خویش ، میراث گـرانبهایى در زمینه مسائل اعتقادى و عملى اسلام از خود بر جاى گذاشتند.

امام صادق (ع ) در سخنان خود همواره از آنان و خدمات ارزنده شان تجلیل مى کرد.

 یکى از دستاوردهاى مهمّ دانشگاه جعفرى تبیین فقه اسلامى به روش ناب محمدى است . مقدمتاً باید دانست که تفاوت اساسى دستگاه خلافت در اسلام با دیگر دستگاه حکومتى در این است که دستگاه خلافت در اسلام یک دستگاه سیاسى ـ مذهبى است ؛ از این رو خلیفه علاوه بر سمت رهبرى سیاسى ، متکفل امور دینى و مذهبى مردم نیز هست .

با توجه به این جهت ، خلفاى اموى و عباسى که از اسلام و حقایق آن بیگانه بودند، سعى مى کردند این کمبود را از طریق جذب رجال دینى وابسته به خود تاءمین کنند تا بدان وسیله بتوانند هم مردم را فریب دهند و هم در مواقع لازم ، دستورهاى الهى را به اقتضاى مصالح حکومتى خود دگرگون سازند.

امام صادق باایجاد دانشگاه جعفرى و تدریس و تبیین فقه به روشى غیراز روش عالمان دربارى ، رودر روى دستگاه خلافت قرار گرفت و بدین وسیله تمام تشکیلات مذهبى و فقاهتى رسمى و رایج را که در خدمت دربار بودند تخطئه کرد وتهى بودن دستگاه خلافت را از اسلام و فقه اسلامى به اثبات رسانید.

پـیشواى ششم براى مبارزه باتزخائنانه (جدایى قرآن از عترت پیامبر) و جلوگیرى از تفسیر به راءى آیات الهى ، به تفسیر قرآن به روش اهل بیت عصمت همّت گماشت و دانش تفسیر را با نظریات بیت رسالت و امامت غنى ساخت و در این رشته از دانش ‍ قرآن افراد زبده اى را تربیت کرد.

از جمله دستاوردهاى مهمّ دانشـگاه جعفرى احیاى حدیث است . حدیث ، به عنوان گفتار معصوم در فرهنـگ اسلام از جایگاه والایى برخوردار است و پس از قرآن مهمترین و معتبرترین منبع فرهنگ اسلام به شمار مى رود.

متاءسفانه این منبع سرشار اسلامى پس از رحلت پیامبر (ص ) مورد بى مهرى دستگاه خلافت قرار گـرفت و حتى سوزانده شد. سیاست جلوگـیرى از نقل و تدوین احادیث پـیامبر(ص ) تا اواخر قرن نخست هجرى دنبال شد و با تهى گشتن فضاى فرهنگى جامعه اسلامى از عطر روحبخش احادیث نبوى زیان جبران ناپذیرى بر فرهنگ اسلام وارد آمد.

انـگـیزه اصلى منع کنندگان ، انگیزه سیاسى بود. آنان بخوبى مى دانستند که پخش احادیث رسول خدا(ص ) در فضیلت و شایستگى امامان معصوم براى جانشینى پیامبر (ص ) در میان مردم ، براى آنان مشکلات زیادى به بار خواهد آورد. از این رو براى رفع این مشکل دست به چنین اقدامى زدند.

بخشى مهمى از فعّالیتهاى فرهنگى امام باقر و امام صادق (ص ) به احیاى حدیث و نشر آن در میان مردم اختصاص یافت ، و هم اکنون به کمتر موضوع اعتقادى ، فقهى و اخلاقى بر مى خوریم که از امام صادق (ع ) حدیثى در باره آن نرسیده باشد.امام (ع ) براین نکته تاءکید مى ورزید که احادیث وى ،همان احادیث رسول خداست .

از جمله محورهاى مهم فعالیتهاى علمى و فرهنگى امام صادق (ع ) مبارزه با مکتبها و مسلکهاى اعتقادى نوپا و بى اساسى بود که در دوران امامت آن حضرت پدید آمده یا رشد کرده بودند. این مسلکها به دو بخش عمده تقسیم مى شوند:

الف ـ مذاهب اسلامى

مهمترین این مذاهب عبارت بودند از: معتزله ، مرجئه ، کیسانیّه ، زیدیّه ، غلات و صوفیّه .

پـیشواى ششم (ع ) به تناسب اعتقادات و میزان انحرافات هر یک از گروههاى یاد شده در برابر آنها موضع گـرفت . جهتگیرى کلى حرکت امام (ع ) در برابر پیروان این فرقه ها، هدایت و ارشاد آنان به راه حق ، بود لیکن موضع آن گرامى در برابر بسیارى ا زسران این گروهها که افرادى کینه توز و شیطان صفت بودند و امیدى به هدایت آنان نبود، موضع برملا کردن چهره ضد اسلامى آنان براى مردم و طرد ایشان از سلک امت اسلامى بود.

ب ـ مکاتب مادى

امام (ع ) با بیانات و رهنمودهاى کلى در زمینه مسائل اعتقادى ، مناظرات رسمى با سران گـروههاى الحادى و برخوردهاى موردى به مبارزه با تفکر زندیقیان و مادیگرایان پرداخت و از اصول و مبانى اعتقادى مکتب تشیّع پاسدارى کرد.


 

 

برگرفته از کتاب تاریخ اسلام در عصر امامت امام صادق و امام کاظم علیهماالسلام

که تمام منابع اصلی و معتبر در این کتاب قید شده است.




مهدوی

غنچه ای بوده ام از جنس بهار/پرحرارت شدم از پرتو خورشید بلند/سرد گشتم از سایه بی شیله ابر/ سرخوشم با گل یاسی که به هر صبح سحر/ با شمیمی که زجان می روید/می نوازد دل را/ و سپاس از کرم و لطف خدا/و به امید قدمهای خوش یار به چشم/ بی دل فردایم.. (مهدوی)

 



در این وب
در کل اینترنت

موضوعات

عاشقانه می گویم (54)

کمان ابرو (31)

مهدوی (28)

امام خامنه ای (15)

امام زمان (14)

خدا (14)

بشارت حق (13)

عشق (8)

عاشقانه (7)

مهدی مهدوی (5)

kamanabroo (5)

مقام معظم رهبری (5)

رهبری (5)

گناه (4)

ظهور (4)

حضرت زهرا (4)

آقا (3)

اربعین (3)

امام زمان عج (3)

دلم گرفته (3)

قرآن (3)

کمان ابرو (3)

سبک زندگی (3)

سیداحمد خمینی (2)

شهادت (2)

شیطان (2)

دولت (2)

دل (2)

امام رضا (2)

دعا (2)

دنیا (2)

مادر (2)

غفلت (2)

شعر (2)

علم (2)

امام سجاد علیه السلام (2)

امام صادق (2)

انتظار (2)

امام حسین (2)

آیت الله سیستانی (2)

اشک (2)

حضرت زهرا سلام الله علیها (2)

چرا (2)

حرکت (2)

حضرت فاطمه (2)

جمعه (2)

بیا (2)

لبیک یا خامنه ای (2)

نگاه (2)

نور (2)

نماز (2)

همت (2)

وحدت اسلامی (2)

وحدت بین شیعه و سنی (1)

وحی (1)

وعده الهی (1)

وفا به عهد (1)

ولایت (1)

ولایتمداری (1)

ولی امر مسلمین (1)

وکیل (1)

یا ایها العزیز (1)

یااباعبدالله (1)

یابن الحسن (1)

یار (1)

یافاطمه الزهرا (1)

یه بچه (1)

کار (1)

کلیپ صوتی (1)

همسر امام خامنه ای (1)

همسر پیامبر (1)

هیئت (1)

والفجر8 (1)

نماز و اهل بیت (1)

کمان ابرو، پازل،جورچین،مهدوی،خدایا،زندگی،خواسته،عاشقانه می گویم، (1)

کوه (1)

نوشت (1)

نی به نی (1)

نیمه شعبان (1)

هدیه (1)

هسته ای (1)

هفته دفاع مقدس (1)

هلا (1)

نگرانی (1)

مهدی (1)

لیوان (1)

عقد ازدواج (1)

مهدی موعود (1)

مهدی هاشمی (1)

مهر (1)

مهربونی (1)

موضوع انشا (1)

موعظه (1)

می بیند (1)

می کشی (1)

میزبانی (1)

میلاد (1)

میلاد حضرت علی اکبر ع مبارک (1)

میلاد حضرت معصومه (1)

ناامیدی (1)

نامه محبت انگیز امام به همسرش (1)

نان (1)

نبش قبر حجر بن عدی (1)

ندای هل من ناصر (1)

نصایح امام جواد علیه السلام (1)

نظام (1)

نفاق (1)

نگار آشنا (1)

بیداری اسلامی (1)

پایان ماه صفر (1)

پویا بیاتی (1)

پیام (1)

پیام تسلیت (1)

پیام فاطمیه (1)

پیام مقام معظم رهبری (1)

پیامبر اکرم و آخرالزمان (1)

تایید (1)

تبریک (1)

تبریک،عیدفطر،سادگی،یکرنگی،خدایی،تعارف،استراحت،عشق،کمان ابرو،مهدو (1)

تحف العقول (1)

تخریب کعبه و پیدایش مار (1)

تسلط (1)

تعجب (1)

تلفن (1)

تمرین وجوه شرعیه (1)

تندرو (1)

تنها (1)

تنهایی (1)

تهذیب (1)

توبه (1)

توکیستی (1)

تکلیف (1)

جاده (1)

جمعه،امام زمان،منتظر،انتظار،نشونه،نشانه،کمان ابرو،مهدوی،عاشقانه (1)

جمعیت (1)

جمکران (1)

جهاد زن (1)

جهنم (1)

جوانان (1)

جوون (1)

بشارت منجی (1)

بصیرت (1)

بقیع (1)

بمب گذاری (1)

بنرمحرم (1)

بنی صدر (1)

بهشت (1)

بهمن (1)

بی نهایت (1)

حضرت فاطمه سلام الله علیها (1)

حضرت محسن (1)

حضرت معصومه (1)

حضرت مهدی عج (1)

حضور مردم (1)

حماسه (1)

حماسه اقتصادی (1)

حماسه سیاسی (1)

حکم جهاد (1)

خاطرات لاریجانی (1)

خدا بود و دیگر هیچ (1)

خدا هست (1)

خسته (1)

خشوع (1)

خلیفه خدا (1)

خودکشی (1)

دارا که باشی (1)

دانشجو (1)

دانلود (1)

درس (1)

درس خارج (1)

دریا (1)

دریام کن (1)

دستاورهای مذاکرات (1)

حسن روحانی (1)

حسین (1)

حضرت آقا (1)

حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (1)

حضرت امام (1)

حضرت جواد الائمه (1)

حضرت خدیجه (1)

چرا عزاداری (1)

چرا گریه بر حسین (1)

چگونه (1)

حدیث (1)

حرف (1)

حرم (1)

حضرت علی (1)

حضرت علی اصغر(ع) (1)

اشک اسمون قشنگه (1)

اصل و فرع (1)

اعتدال (1)

اعتماد به خدا (1)

اقتصاد غربی (1)

اگر جام مرا بشکست لیلی/چرا با دیگرانش بود میلی!--اگر با دیگرانش (1)

العالم بزمانه (1)

الهام چرخنده (1)

امام باقر(ع) (1)

امام جمعه (1)

امام جواد علیه السلام (1)

امام حسن مجتبی(ع) (1)

امام حسن(ع) (1)

آیت الله مهدوی کنی (1)

آیت الله نوری همدانی (1)

ائمه (1)

اخلاص (1)

9 دی (1)

امام خامنه ای حفظه الله (1)

امام خمینی (1)

اروند کنار (1)

از من بگو (1)

ازدواج (1)

ازدواج حضرت علی و حضرت فاطمه علیهما السلام (1)

استجابت (1)

استفاده (1)

استقبال از شهدا،حسرت، عاشقانه می گویم، کمان ابرو (1)

اسلامی (1)

آقا بیا (1)

آگاهی (1)

آه (1)

آبان (1)

آخرالزمان (1)

آخرخط (1)

آرام (1)

آرامش (1)

آشفته (1)

انتقاد سیداحمد از دولت هاشمی (1)

انسان (1)

انکار واقعیت (1)

اهمیت نماز (1)

اوضاع کنونی (1)

ایمان (1)

ایمان مردم (1)

با لینک مستقیم (1)

باران (1)

باقی (1)

باید (1)

برادری دینی (1)

برای اینکه خدا (1)

برای خدا (1)

برجام (1)

برکت (1)

بسیجی (1)

بشارت (1)

بشارت بهشت (1)

امام صادق علیه السلام (1)

امام صادق(ع) (1)

امام علی (1)

امام علی النقی، امام هادی، نقی، کمان ابرو، عاشقانه می گویم، شهاد (1)

امام هادی علیه السلام (1)

امامنا الخامنه ای (1)

امان (1)

انار (1)

انتخاب (1)

انتخابات (1)

انتخابات 92 (1)

انتخابات آزاد (1)

علما (1)

علی (1)

علی مطهری (1)

عملیات روانی (1)

عنصر (1)

عید نوروز (1)

عیدی (1)

غرور (1)

شعر. اشعار (1)

شعرامام زمان (1)

شفاعت (1)

شلمچه (1)

شناخت زمان (1)

دلم گرفته ای دوست (1)

دلواپسی (1)

عاشقا (1)

ف ی ل ت ر ش ک ن (1)

فاطمیه (1)

فانی (1)

فتنه (1)

فرزند آوری (1)

فرصت (1)

فقاهت (1)

فیلم (1)

فکر (1)

قبولی اعمال (1)

قرائت خطبه عقد (1)

قم (1)

قیامت (1)

کار (1)

عاشقانه می گویم،شهید،عید،میلاد امام زمان، نیمه شعبان،دختر شهید،ع (1)

عاشقی (1)

عالم به شرایط زمان (1)

عبور (1)

مادرمن (1)

ماهی و دریا (1)

ماوراء (1)

مایه آرامش (1)

مجلس (1)

محسن بن زهرا (1)

محمود احمدی نژاد (1)

مذاکرات هسته ای (1)

مذاکره (1)

مراجع تقلید (1)

 

مطالب اخیر

هنوز هم اشک می ریزم

یک کانال تلگرامی مخصوص خانما

استدلال حضرت فاطمه (س) با قرآن بر ارث فدک

این روزها مادرم را میخواهم..

محرم می رود..

هوای روضه ی تو..

ملت از دولت مطالبه کند

وقتی که لبریز شوی..

برای من بعد از شهریور هیچ مهری نیست..

 

آرشیو مطالب

بهار 92 (23)

زمستان 91 (11)

پاییز 91 (8)

تابستان 91 (8)

بهار 91 (8)

زمستان 90 (3)

پاییز 90 (7)

تابستان 90 (5)

بهار 90 (5)

زمستان 89 (4)

پاییز 89 (8)

تابستان 89 (2)

بهار 89 (1)

زمستان 88 (3)

پاییز 88 (1)

تابستان 88 (2)

بهار 88 (9)

زمستان 87 (14)

پاییز 87 (13)

تابستان 87 (7)

بهار 87 (6)

زمستان 86 (22)

پاییز 86 (7)

تابستان 86 (3)

تابستان 92 (21)

پاییز 92 (11)

زمستان 92 (8)

بهار 93 (10)

تابستان 93 (5)

پاییز 93 (11)

زمستان 93 (9)

بهار 94 (1)

 
 

پیوند ها

 

صفحات وبلاگ

اجتماعی سیاسی و..

سبک زندگی شهدا

بارش احساسهای دلم

 

خبرنامه

 

 

آمار وبلاگ

کل بازدید : 822189
بازدید امروز :180
بازدید دیروز : 30
تعداد کل پست ها : 276

 

دانشنامه مهدویت

مهدویت امام زمان (عج)

پیوندهای روزانه

پایگاه پژوهشی تبلیغی موعظه

پایگاه اطلاع رسانی رهبری

سیداسلام نظرپور

احمد خسروی

مهدی فاضلی

 

امکانات جانبی

پیام‌رسان

نقشه سایت

اوقات شرعی

RSS 2.0

 

 
 

لوگوی دوستان

PARSTIN ... MUSIC

محفل آشنایان((IMAN))

پزشکی تخصصی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani

خاطرات و تاریخ پزشکی Dr.Rahmat Sokhani

 

مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Blog Skin